Status Duinhoevepad september 2014

Jan Midavaine

Het Schouwse Duinhoevepad tussen Renesse en Haamstede blijft een zorgenpunt; na alle artikelen over dit onderwerp is er helaas geen voortgang te melden. Niet op provinciaal niveau, niet op gemeentelijk niveau en niet bij het ROVZ.

Ondertussen blijft de verkeersonveilige situatie voortbestaan. Jaarlijks worden meer dan 10 personen per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Een uitvoering van afspraken uit het Provinciaal Beleidsplan ‘Op weg naar nul’ is er tot op heden niet van gekomen!

Hoeveel menselijke slachtoffers zijn er nodig om de veiligheid van mensen binnen het natuurbelang te garanderen?

(zie voor informatie ook De Zeeuwse Deurtrapper, nrs. 76 (sep) en 77 (dec) van 2013 en de daarin genoemde PZC-artikelen, die tussen 2009 en 2013 zijn gepubliceerd).

En de situatie nu…

Na de regenbuien van de laatste weken is er veel zand en schelpengruis beneden op het fietspad terecht gekomen. Dit schelpengruis en zand zorgt voor valpartijen en dat merk je pas als je beneden arriveert, maar dan is het echter voor velen te laat, met alle gevolgen van dien. Aan iedere fietser die bij het Natuurinformatiepunt/trampolinecentrum in Westenschouwen een fiets huurt, geven we de boodschap mee, indien ze buitenduins via het Oudehoevepad naar Renesse fietsen, om het hoge duin lopend naar beneden te gaan!

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *