Nieuws 2e/3e kwartaal 2015

Dolf Evenberg

Cycle Hub 

Middelburg heeft een primeur: de Cycle Hub die eind april feestelijk is geopend door gedeputeerde George van Heukelom en wethouder Chris Simons. 

Het is het resultaat van een idee dat is ontstaan in de projectperiode ‘Middelburg Bike Friendly City’. De Cycle Hub is een combinatie van een fietsenwinkel, fietsenverhuurbedrijf en fietscafé met terras, en als zodanig een uniek initiatief. Er kunnen naast gewone, ook elektrische fietsen worden gehuurd. Het geheel is op industriële wijze vormgegeven en oogt smaakvol en gezellig. U kunt het vinden naast het camper- en autoparkeerterrein aan de Oude Veerseweg. Het is geopend tot 17:30 uur en is zeker een bezoek waard. Ook voor wandelaars is het een prima pleisterplaats.

Overleg met de gemeente 

Om het fietsklimaat in Middelburg te verbeteren, is er op gezette tijden overleg met de verkeerbeleidsambtenaren en wethouders.

Er heeft een prettig kennismakingsgesprek plaats gevonden met de nieuwe wethouder Arjan Beekman (communicatie) over participatie van de Fietsersbond. Wij hebben het gevoel dat wij nu naar hetzelfde doel streven, waarbij de gemeentelijke ambities wat getemperd zijn t.a.v. de ambitie Middelburg Fietsstad van Nederland.

Voor de komende tijd staan wat ons betreft de volgende onderwerpen op de agenda:

de situatie Koestraat, de evaluatie van de ervaringen van de fiets-ringroute rondom het centrum, de fietsparkeerdruk in het centrum, o.a. Plein 1940, de fietsparkeervoorzieningen bij het station en de herinrichting van de verkeerssituatie bij Albert Heijn. Ook doen wij mee, onder voorwaarden, aan de gemeentelijke beleidsimpuls ‘Veilig fietsen’.

 

Fietspaaltjes

Zoals bekend is, zijn fietspaaltjes een belangrijke oorzaak van eenzijdige ongevallen bij fietsers. Wij hebben hierover in 2013 aan de gemeente een nota aangeboden. Inmiddels zijn er diverse vervelende fietspaaltjes weggehaald. Toch constateren wij een soort van een Echternach-processiestap. (Twee vooruit, een achteruit!); er verdwijnen twee paaltjes en elders komt er weer één nieuwe bij. Wel geheel volgens de regels der kunst (CROW) geplaatst, dat dan weer wel. Maar we zijn er niet tevreden over omdat volgens ons de noodzaak voor die paaltjes niet is gebleken. Een voorbeeld is het fietspaaltje op de Zuidsingel dat naar onze mening overbodig is. Kortom: er blijft nog genoeg te overleggen met de gemeente-ambtenaren.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *