Verslag fietstocht knelpunten Middelburg

c7a45c23-bcbf-48a2-8285-9895dd1ca2b2

Zaterdag 2 september hield fietsersbond Walcheren haar jaarlijkse “Knelpuntenfietstocht”
Hierbij fietsen wij langs de knelpunten waar de fietsersbond de aandacht op wil vestigen.

Fietserbond Walcheren was dan ook blij de grote vertegenwoordiging uit de gemeente te zien die meegingen op onze fietstocht.
Samen met de overige geïnteresseerden, zowel leden als niet leden, vertrokken wij na een korte voorstelronde vanaf wijkcentrum het Getij.

De tocht voerde ons eerst door de binnenstad langs de bekende knelpunten, zoals de Kaaien, de Stationsstraat en de Schroebrug maar ook langs minder bekende punten zoals de soms onlogische fietsroute door het stadscentrum.

Via de Overloper en de fietspaden reden wij buitenom Middelburg naar theetuin “Het Lokkertje” alwaar wij onder het genot van een drankje en een taartje met elkaar in gesprek konden gaan over knelpunten en andere fietsgerelateerde zaken.

Na deze tussenstop trokken wij door woonwijk de Mortiere waar wij ook een aantal knelpunten tegenkwamen en vervolgens door de in aanbouw zijnde woonwijk Essenvelt om te zien hoe de infrastructuur in een nieuwe wijk wordt aangelegd.

Het laatste stuk voerde ons nog door een stukje binnenstad terug naar onze startlocatie waar we onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek konden gaan met wethouder en ambtenaar over alles wat wij op deze tocht waren tegengekomen.

Al met al was het een vruchtbare dag en zijn wij erg tevreden over het contact met de gemeente en de inbreng van de leden.
Mocht u zelf knelpunten willen aangeven of andere vragen hebben dan kunt u deze zenden naar [email protected]

Categorieën