Bypoint: het telefoon-onafhankelijke veiligheidssysteem voor fietsen

IMG_2394

Bypoint: het telefoon-onafhankelijke veiligheidssysteem voor fietsen.
Het kan altijd gebeuren, een ongeval terwijl je helemaal alleen in de natuur aan het fietsen bent. Een afgelegen pad, een onbekende weg. Dan is er vaak niemand in de omgeving die voor hulp kan zorgen. Een échte oplossing is er nog niet; vaak ben je aangewezen op je mobiele telefoon.
Je moet dan zelf om hulp vragen, zelfs terwijl je hier misschien niet meer toe in staat bent. Dit zorgt ervoor dat een grote groep mensen de fiets laten staan uit angst. Beweging is belangrijk en fietsen is fijn!
Dit zou toegankelijk en veilig moeten blijven voor iedereen.
Een veilig en vertrouwd gevoel
Precies daarom hebben wij een apparaat bedacht dat voor een veilig gevoel zorgt. Het Bypoint systeem merkt dat er iemand met de fiets valt en stuurt daarna een signaal. Het systeem werkt geheel telefoon-onafhankelijk, is gebruiksvriendelijk en geeft de gebruiker een gerust en veilig gevoel onderweg.
Bypoint biedt een valdetecte die op elk type fiets gemonteerd kan worden. Komt een fietser tijdens een weekendtocht of de dagelijkse rit door de polder ten val, dan merkt het systeem dat meteen op. Eerst vraagt het de fietser of alles oké is. Reageert diegene niet op de melding via de luidspreker, dan alarmeert het apparaat automatsch drie voorgeprogrammeerde contactpersonen middels een SMS-bericht. Bovendien deelt het de GPS-coördinaten. Zo wordt het voor zowel het thuisfront als de hulpdiensten gemakkelijk om na een ongeval snel ter plaatse te komen.
Autonome werking
De compacte valdetecte weegt 215 gram en wordt aan de zadelpen gemonteerd. De fietsspecialist kan dit doen, maar de gebruiker kan het ook simpel zelf. De technologie onderscheidt zich van andere oplossingen door de autonome werking. De gebruiker hoeft het Bypoint-systeem dus niet eerst aan een smartphone of app te koppelen om van de dienstverlening gebruik te kunnen maken. Er zit een Europese simkaart ingebouwd. De technologie functioneert dus altijd en overal, of de gebruiker nu over de Utrechtse Heuvelrug toert of op fietsvakantie in de Franse Vogezen is.

Bescherm jezelf en dierbaren met het Bypoint fiets valdetectiesysteem – Een sprong voorwaarts in veiligheid!

Het aantal eenzijdige fietsongevallen stijgt drastisch. Daarnaast is bekend dat tijd een cruciale rol speelt na een fietsongeval.

Daarom hebben we Bypoint valdetectie ontwikkeld. Een compact telefoon/app onafhankelijk systeem dat automatisch hulp realiseert na een fietsongeval.

De wind in je haren, warme zon op je gezicht en al het mooie groen dat naast je voorbijtrekt. Vrijheid! Fietsen is heerlijk. Het gevoel van vrijheid mag nooit verloren gaan.

IMG_0738

Categorieën