Noord Beveland meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland

Er staat aleen altijd veel wind in Zeeland en op Noord Beveland

IMG_0922

Dat werd vandaag, donderdag 6 juni 2024, bekendgemaakt op het Nationaal Fietscongres in Den Haag. Meer dan 46.000 fietsers gaven hun mening over het fietsklimaat in hun gemeente in de landelijke enquête van de Fietsersbond.

Wethouder Adrie van der Maas van gemeente Noord-Beveland ontving het nieuwe gemeentebord uit handen van Petrouschka Werther namens Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. “We zijn ontzettend trots op de titel Fietsgemeente 2024! Ons eiland heeft namelijk prachtige routes die fietsers langs natuur, landbouw en zee brengen. Fietsen staat hoog op de sportieve agenda van de gemeenteraad. We willen er zijn voor alle fietsers: van jong tot oud en van beginnend tot ervaren. Zo organiseerden we tijdens onze fietsweken diverse fietsactiviteiten, zoals dikke bandenraces voor kinderen tot Doortrappen activiteiten voor senioren. Terwijl ik hier de prijs in ontvangst neem, finisht de ZLM Tour voor ons gemeentehuis“, aldus van der Maas.

Volgens de fietsers in Noord-Beveland wordt er veel voor hen gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van mooie routes en goed onderhoud aan de fietspaden. Fietspaden en fietsstroken zijn altijd breed genoeg en ook verkeersvoorzieningen als stoplichten en bewegwijzering zijn dik in orde. “Fietsen op Noord-Beveland is geweldig. Je kan langs de zee fietsen, langs het meer én op mooie binnenwegen!,” aldus een van de respondenten.

Wat opvalt in de resultaten van de enquête is dat er weinig conflicten met andere weggebruikers zijn. In de gemeente Noord-Beveland fiets je prettig op met auto’s gedeelde wegen. Iets wat in andere Nederlandse gemeente niet altijd als prettig wordt ervaren. Een nadeel? “Er staat alleen altijd veel wind in Zeeland en op Noord-Beveland“, zegt een respondent met een knipoog.

Categorieën